De Stichting Chess Events Utrecht is ontstaan vanuit een aantal enthousiaste schakers die allen lid zijn van Sociëteit De Vereeniging in Utrecht.

De stichting stelt zich ten doel de schaaksport in algemene zin te promoten, vanwege het grote maatschappelijke belang van de schaaksport.

Dit doen we door aansprekende toernooien te organiseren die een maatschappelijke relevantie hebben. We beogen hierbij alle geledingen van de maatschappij, nationaal en internationaal te bereiken.

Stichting Chess Events Utrecht stelt zich ten doel om niet alleen de beste schakers ter wereld naar Utrecht te halen, maar ook om tegelijk met het mannentoernooi ook een toernooi voor de beste vrouwelijke schakers van de wereld te organiseren, alsmede een toernooi waaraan scholieren deel kunnen nemen. Het Bestuur van de Stichting wil graag het belang van de schaaksport bij een groter publiek bekend maken en bijdragen aan het verminderen van ongelijkheid in de wereld.

Schaaktoernooi

Sociëteit De Vereeniging ondersteunt de Stichting in materiële en immateriële zin, heeft de oprichting mede mogelijk gemaakt en ondersteunt ons met een aantal facilitaire zaken (kantoor en zaalruimte).

Stichting Chess Events Utrecht is dan ook gevestigd in het gebouw van de Sociëteit in hartje Utrecht aan de Mariaplaats 14 op loopafstand van het Centraal Station.

Vragen of suggesties?
Neem dan contact met ons op!
Contact opnemen